Idé og baggrund

Det hele startede

med en idé

drevet af passion

Den første café Phenix blev åbnet i 1999 på valbylanggade i Valby. Abed Bakr som er manden bag Phenix konceptet, havde boet i udlandet i 8 år, og blev inspireret af café og restaurationsbranchen. Han mente at der var et behov for skabelsen af nye café koncepter i Danmark, som kunne tilbyde kunderne ‘det klassiske’ cafémad med strejf af sydlandsk kultur. Abed blev drevet af sin egen passion og kompetence indenfor sydlandsk køkken, og åbnede sin første café Phenix i Valby. Han skabte en hyggelig atmosfære i caféen, som både rummede det afslappede café miljø, men også et sted, hvor gæsterne kunne nyde et glas god vin til lækre kødretter. Indenfor kort tid blev især caféens weekend brunch buffet en succes, ikke bare i Valby, men folk fra hele København kom for at spise brunch derinde, at caféens måtte tage imod reservationer, fordi folk ikke ville komme forgæves, hvis ikke der var ledige pladser.

I dag er der en café Phenix, udover i Valby, i Frederiksberg, Vesterbro og Amager. På Amager er der yderligere en Phenix-take away forretning.

 

I

og baggrund